Treceți la conținutul principal

Exista oare o tehnologie revoluționare prin care Extratereștri pot comunica cu noi!?

 

 Exista oare tehnologie prin care extraterestri pot comunica cu oameni !? Programul SETI caută de zeci de ani dovezi ale semnalelor extraterestre, dar dacă folosim tehnologia greșită? Întrebarea dacă suntem singuri în Univers rămâne una dintre cele mai mari enigme ale timpului nostru. Deși pare aproape de neconceput că civilizația noastră să fie singura din Cosmos, rămâne totuși faptul că încă nu am văzut nicio dovadă concretă (unii spun că ar fi, iar acest dovezi sunt ascunse de autorităţi)..

Paradoxul Fermi, care evidențiază contradicția dintre existența probabilă a civilizațiilor extraterestre și faptul că încă nu le-am întâlnit niciodată, pare să sugereze că fie că nu există extratereștri, fie sunt atât de rari, încât este puțin probabil să dăm vreodată peste ei.
Dar, dacă adevărata problemă este aceea că încă nu am dezvoltat tehnologia necesară pentru a prelua semnalele extraterestre? Dacă extratereștrii inteligenți pur și simplu nu folosesc semnale radio pentru a comunica?

Potrivit unui studiu recent publicat în revista “International Journal of Astrobiology”, cea mai mare șansă de a detecta o civilizație extraterestră ar fi probabil în momentul în care descoperim o nouă formă nouă de comunicare și o acordăm pentru prima dată. Ar fi echivalentul unei persoane care nu ştie ce înseamnă un radio, îl deschide pentru prima dată și observă că în undele radio sunt o mulţime de semnale.

Poate că în viitor cineva va descoperi o nouă formă de comunicare care face ca trimiterea de mesaje pe distanțele mari ale spațiului cosmic să fie mai practică. Imaginați-vă ce ar putea prelua inventatorul acestei tehnologii prima dată când ar porni tehnologia… S-ar putea ca, departe de a fi lipsit de viață, Universul să fie plin de semnale de la nenumărate civilizații, folosind o formă de comunicare pe care noi, oamenii, pur și simplu nu am inventat-o ​​încă.

O astfel de descoperire, dacă ar fi să o facem, ar revoluționa cu siguranță viziunea noastră asupra Cosmosului…

Comentarii